Pastreaza-ti sanatatea cu o igiena corecta a mainilor

01-07-2015

Mainile sunt printre principalele cai de transmitere a infectiilor cu care venim in contact direct, iar solutia pentru a preveni imbolnavirea este una cat se poate de simpla – mentinerea unei igiene corecte a mainilor.


De exemplu, exista o legatura stransa intre curatarea mainilor si infectiile respiratorii. Cand stranutam suntem invatati inca de mici sa ne ducem mana la gura pentru a nu raspandi microbii, insa fara o igiena corecta a mainilor, dupa stranut, microbii pot fi transmisi cu rapiditate celor din jur. 
 
Sa practici o igiena corecta a mainilor este cea mai usoara cale de a preveni o intreaga serie de boli – cu preponderenta infectioase, digestive, parazitare. Printre bolile cel mai usor raspandite prin maini murdare sunt infectiile respiratorii, diareea infectioasa, sau chiar hepatitia A.
 
Si atunci ce e de facut? 
 
Specialistii recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun timp de 15-20 de secunde, ritual in care, pentru a fi eficienti, ar trebui sa tinem cont de cateva chestiuni:
 
  • Folosirea sapunului si a apei calde;
  • Spalatul pe maini presupune sa acordam atentie si incheieturilor, spatiului dintre degete sau de sub unghii;
  • Mainile trebuie clatite cu apa din abundenta;
  • Folosirea unui prosop curat sau a unui prosop de unica folosinta, din hartie este recomandabil pentru a preveni transmiterea microbilor.
 
Sapunul lichid antibacterian Touch este disponibil in  4 variante de arome (Clasic, Violet, Exotiq si Splash) si nu contine coloranti si conservanti. Are Ph-ul 5.5, propriu pielii sanatoase, stabilizand invelisul acid protector al pielii, precum si Vitamina E ce asigura hidratarea perfecta a pielii.
 
Pentru momentele in care nu avem la indemana apa si sapun recomandam folosirea gelului antibacterian Touch. Pentru o igienizare corecta a mainilor, acestea trebuie masate pana cand gelul intra in piele. Important de stiut este ca dupa folosirea gelului Touch, mainile nu necesita clatire ulterioara, efectul fiind acelasi ca si in cazul spalarii mainilor cu sapun – de protectie a sanatatii noastre.
 
Informatii suplimentare:
  • Gelul antibacterian Touch este atestat de catre Institurul Cantacuzino ca avand actiune antibacteriana, dezinfectanta, fungicida si antiseptica;
  • Atestat de catre MikroLAB GMBH Germania ca avand eficienta impotriva virusului AH1N1;
  • Contine 70% alcool distrugand bacteriile si microbii in proportie de 99.9 % in 15 secunde;
  • Utilizarea gelului Touch poate ajuta la prevenirea raspandirii salmonelei, E.Coli, streptococilor si a bacteriilor de contact.